fredag 21. mars 2008

Tigertempelet

Det er ikke bare jeg som har tatt en lang paaskeferie i aar. En kollega av meg, Karine er paa en lengre ferie i Asia sammen med samboeren sin, Tor. Jeg traff dem da de var i Bangkok denne uken. I loepet av de siste ukene foer jeg reiste fra Norge, snakket Karine flere ganger om at hun skulle besoeke et tigertempel i Thailand. Det viste seg at de hadde arrengert en tur fra Bangkok, og tilboed meg aa vaere med. Det takket jeg ja til, og angrer ikke.

Tempelet ble bygget for ca 20 aar siden, og ligger i naerheten av jungelen som skiller Thailand fra Burma. I jungelen lever det utrydningstruede tigre, og munken bestemte seg for aa starte et prosjekt for aa ta vare paa dyrene. Det begynte med 2 tigre for 7 aar siden, og naa har de over 25 dyr. Bestnaden vokser stadig ved at tigerunger blir foedt i tempelet.


Tigertempelet er blitt voldsomt populaert blandt turister, og det er lett aa forstaa hvorfor. Hvor ellers faar du gaa rundt sammn med tigre som hverken er innestengt i egne bur eller lenket fast? Jeg kan forsikre om at det var en spesiell opplevelse og ha hodet til en 200 kg tung tiger paa fanget! Visstnok har det aldri skjedd noen ulykker ved tempelet.
Et av hoeydepunktene var ogsaa aa leke med tigerungene. De var litt villere enn de stoerre dyra, men likevel harmloese. Dette er en dag vi sent vil glemme.
Paa vei tilbake stoppet vi ved en elefantcamp og red paa elefanter en halvtimes tid. Morsomt det ogsaa, men sammenlignet med tigerkosing blir til og med elefantridning lite eksotisk.

Les mer om tigertempelet ved aa klikke paa tittelen.

3 kommentarer:

Victoria sa...

Ååå, dette har alltid vært en av mine største drømmer! Å kose med en tiger! Trodde man måtte vente til man kom til himmelen for å oppleve slikt!

Ole Christian sa...

Ja det var ganske spesielt. Tigrene er vaaken om natten og sover om dagen, derfor var de daffe nok til at vi kunne kose med dem. Du faar ta deg en tur neste gang du drar til Thailand...?

Unknown sa...

Sprøtt!